Το Μέλλον του Ποδοσφαίρου στην Κύπρο

the-future-of-football-in-cyprusΗ Κύπρος αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στο ποδόσφαιρο, αντανακλώντας την αγάπη των κατοίκων του νησιού για το δημοφιλές αυτό άθλημα. Κάθε εβδομάδα στην Κύπρο η καρδιά των ανδρών αλλά και πολλών γυναικών χτυπά στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου, ενώ οι ακαδημίες των ομάδων γεμίζουν ασφυκτικά με παιδιά. Οι μικροί ποδοσφαιριστές επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα των καταξιωμένων αθλητών που αγωνίζονται στην ομάδα της καρδιάς τους, ενώ το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Με τη βοήθεια ταλαντούχων επαγγελματιών στον τομέα του ποδοσφαίρου, η Κύπρος έχει επενδύσει πολλά και η επένδυση αυτή θα αποφέρει γρήγορα καρπούς. Ήδη έχει παρατηρηθεί μία τεράστια άνοδος ως προς τη δυναμικότητα των κυπριακών ομάδων ποδοσφαίρου. Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι κυπριακές ομάδες μπορούν πλέον να αγωνίζονται επάξια με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους και να διεκδικούν τη νίκη, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που μία ομάδα από την Κύπρο αποδείχθηκε καλύτερη ως προς την ποιότητα του παιχνιδιού, τις ευκαιρίες που δημιούργησε και την συνοχή της ως ομάδα.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια ώστε το κυπριακό ποδόσφαιρο να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Απαιτείται μία οργανωμένη προσπάθεια των ομάδων σε συλλογικό και πανεθνικό επίπεδο, με την συμβολή έμπειρων προσωπικοτήτων και με την αρωγή της πολιτείας. Με αυτά ως οδηγό, το ποδόσφαιρο της Κύπρου μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν οι υποδομές και σαφώς έχει αναπτυχθεί η κουλτούρα ανάμεσα στους κατοίκους της Κύπρου, ώστε να οργανωθεί το ποδόσφαιρο επαγγελματικά ακόμη περισσότερο.

Με βάση το ταλέντο που υπάρχει στις ακαδημίες αυτή την εποχή και σύμφωνα με τις οργανωμένες προσπάθειες των ανθρώπων του κυπριακού ποδοσφαίρου, δεν είναι υπερβολή να προβλέψει κανείς ότι η Κύπρος δεν έχει ακόμη κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει σε ότι αφορά τον βασιλιά των σπορ. Είναι όμως πολύ κοντά στο να επιτύχει μία σημαντική άνοδο στο ποδόσφαιρο, ώστε να προσελκύσει ακόμη πιο εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού στο νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *