Τα αθλητικά στοιχήματα και η Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς

footballΤο ποδόσφαιρο είναι το άθλημα με τους περισσότερους και πιο φανατικούς οπαδούς από κάθε άλλο άθλημα στον κόσμο. Τα διεθνή πρωταθλήματα και το Μουντιάλ έχουν τόσο υψηλή τηλεθέαση, εφάμιλλη με αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα ποσά όμως που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο είναι απλά μυθικά. Δισεκατομμύρια δολάρια σε μεταγραφές και ανταλλαγές ποδοσφαιριστών, μπόνους στις ομάδες μετά από κάθε πετυχημένο αγώνα καθώς και απίστευτα συμβόλαια με διαφημιστικές και όχι μόνο εταιρείες. Και φυσικά τα αντίστοιχα στοιχήματα, από τους λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών, αποφέρουν μεγάλα κέρδη. Αυτά σε γενικές γραμμές.

Υπάρχει βέβαια και το άλλο ποδόσφαιρο, το απλό και ταπεινό, με μικρές ομάδες από αγροτικές περιοχές με μόνο στόχο και όνειρο την άνοδο σε μια ανώτερη κατηγορία ή σε κάποιο άλλο όμιλο. Μια τέτοια μικρή και νέα ομάδα είναι η Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2006 από την ένωση δύο προγενέστερων ομάδων, την Αθλητική Μορφωτική Ένωση Παρεκκλησιάς (ΑΜΕΠ Παρεκκλησιάς) και ΑΤΕ ΠΕΚ Παρεκκλησιάς. Ξεκίνησε από τη Δ’ κατηγορία και μέχρι και σήμερα, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, έχει φλερτάρει πολλές φορές με την άνοδο αλλά και την κάθοδο σε άλλη κατηγορία. Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας δεν υπήρξε σταθερή καθώς υπήρξαν φορές που ανέβηκε κατηγορία, συνοδευόμενη από έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών της. Υπήρξαν όμως και οι στιγμές του υποβιβασμού, προς απογοήτευση των φιλάθλων. Για την τρέχουσα περίοδο η Ένωση Νέων βρίσκεται και αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία.

Παρόλα αυτά, οι φίλαθλοι και οι οπαδοί τους συνεχίζουν να στοιχηματίζουν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. Φυσικά δεν υπάρχουν πάντα κέρδη, όπως δεν υπάρχουν και πάντα νίκες. Βέβαια οι φίλαθλοι, που είναι και φίλοι των τυχερών παιχνιδιών μπορούν να ρισκάρουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους και σε άλλα παιχνίδια, εκτός του αγωνιστικού στοιχήματος. Για τους οπαδούς με smartphone ή tablet, τα android Κουλοχέρηδες αποτελούν μια πολύ καλή λύση. Εξάλλου μπορούν να παίζουν ακόμα και όταν παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα.