Πώς περνούν στην Κύπρο τα πρώην αστέρια του PSL;

south-african-football-championshipΤο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής, που είναι παγκοσμίως γνωστό ως PSL, είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Πολύ συχνά, ποδοσφαιρικοί σύλλογοι από διάφορες χώρες του κόσμου, αναζητούν ποδοσφαιρικά ταλέντα προκειμένου να επανδρώσουν τις ομάδες τους. Το Καλοκαίρι του 2015, τρία αστέρια του πρωταθλήματος της Νότιας Αφρικής αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Κύπρο: ο Mame Niang, ο Roger Da Costa και ο Dino Ndlovu. Πώς όμως περνούσαν την καθημερινότητά τους στο νησί της Αφροδίτης; Μπορεί η Κύπρος να ικανοποιήσει τις ανάγκες των νοτιοαφρικανών ποδοσφαιριστών;

Οι Mame Niang και Roger Da Costa, αν και δεν αγωνίζονταν στην ίδια ομάδα πριν αναχωρήσουν από τη Νότια Αφρική, τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκαν σε ομάδες της ίδιας πόλης, στην ΑΕΛ Λεμεσού και στον Άρη Λεμεσού αντίστοιχα. Ο Dino Ndlovu αγωνίστηκε την ίδια χρονιά με τα χρώματα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Το νησί της Κύπρου φημίζεται παγκοσμίως για την αξεπέραστη ομορφιά του, το μοναδικό φυσικό τοπίο, τις καταγάλανες θάλασσες και το καλοκαίρι του, που διαρκεί περίπου οχτώ μήνες από τους δώδεκα του χρόνου. Οι πρώην άσσοι της Νότιας Αφρικής δε θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι μπροστά στις ομορφιές του νησιού και στις ανέσεις, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν. Τους ήταν αρκετά δύσκολο να συνειδητοποιήσουν ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, σε ένα μικρό αλλά απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως το κυπριακό. Οι όμορφες εικόνες που αντίκριζαν καθημερινά τους εντυπωσίαζαν πάρα πολύ, γι’ αυτό ένιωθαν την ανάγκη να μοιραστούν όσα ζούσαν.

Τα προφίλ των ποδοσφαιριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν πάρει φωτιά. Ειδυλλιακές φωτογραφίες από πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, από καταγάλανες θάλασσες και πολύβουες, οργανωμένες παραλίες, από εξωτικά ξενοδοχεία του νησιού με φοίνικες και πισίνες, καθώς και από πολυτελείς ανέσεις που συχνά απολάμβαναν, κοσμούσαν τις σελίδες τους και γίνονταν αντικείμενο σχολιασμού από φίλους και οπαδούς.

Από τους τρεις ποδοσφαιριστές μόνο ο Roger Da Costa παρέμεινε στην Κύπρο και την επόμενη σεζόν, συνεχίζοντας την καριέρα του στον Άρη Λεμεσού. Οι Niang και Ndlovu συνέχισαν την πορεία τους σε συλλόγους της Νορβηγίας και του Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα, αποχαιρετώντας το νησί της Αφροδίτης που τόσο λάτρεψαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *