Πώς θα γίνετε δεκτός σε μια ποδοσφαιρική ακαδημία;

football-academyΜια ποδοσφαιρική ακαδημία είναι το τμήμα ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, που έχει ως στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές και να αναπτύξει τις δεξιότητές τους. Κάθε σοβαρός σύλλογος έχει μια ανάλογη ποδοσφαιρική ακαδημία.

Για να γίνει δεκτό ένα παιδί σε μια ποδοσφαιρική ακαδημία πρέπει να είναι τουλάχιστον εννέα ετών, αν και οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συχνά διαθέτουν τμήματα για νεότερα παιδιά, που δεν έχουν τον τίτλο της ακαδημίας αλλά εντοπίζουν τα ταλέντα και τα προωθούν στην ακαδημία όταν αυτά αποκτήσουν τη νόμιμη ηλικία.

Τα παιδιά 9 έως 16 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια ποδοσφαιρική ακαδημία, πρέπει να υπογράψουν ένα ειδικό συμφωνητικό φοίτησης, που ανανεώνεται κάθε ένα με δυο χρόνια, ανάλογα με την πρόοδο και τις ποδοσφαιρικές ικανότητές τους. Όταν οι αθλητές γίνουν δεκαέξι ετών, ο σύλλογος πρέπει να αποφασίσει αν θα τους προσφέρει μια θέση στην ομάδα νέων ή αν θα τους αποδεσμεύσει.

Είναι πολύ πιο δύσκολο για έναν νέο αθλητή να γίνει δεκτός σε μια ομάδα νέων από ό,τι σε μια ποδοσφαιρική ακαδημία, καθώς απαιτείται πολύ μεγαλύτερη επένδυση σε κόπο και χρήμα εκ μέρους του συλλόγου.

Συνήθως τα μέλη μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας προπονούνται δυο φορές την εβδομάδα και εκπαιδεύονται στις βασικές τεχνικές και στην τακτική. Το Σαββατοκύριακο η ομάδα της ποδοσφαιρικής ακαδημίας συνήθως παίζει αγώνα εναντίον μιας άλλης ανάλογης ομάδας, με μέγιστο όριο τα είκοσι οκτώ ματς τη σεζόν.

Μέχρι την ηλικία των 11 ετών οι αγώνες διεξάγονται στο μισό γήπεδο με οκτώ παίκτες για κάθε πλευρά. Από τα 11 ως τα 16 οι αγώνες είναι κανονικοί, σε ολόκληρο γήπεδο και με έντεκα παίκτες για κάθε πλευρά, αλλά συνήθως η διάρκεια του ημιχρόνου είναι τριάντα λεπτά.

Ο σύλλογος έχει την υποχρέωση να καλύπτει τις αθλητικές ανάγκες των μελών της ποδοσφαιρικής ακαδημίας. Στους παίκτες δίνεται ένα πρόγραμμα ασκήσεων, που μπορούν να εκτελούν μόνοι τους. Στους γονείς τους δίνονται οδηγίες διατροφής και πνευματικής προετοιμασίας για τους αγώνες.

Συχνά οι σύλλογοι επικοινωνούν με τα σχολεία, όπου φοιτούν τα μέλη της ακαδημίας, και παρέχουν οδηγίες ώστε να προπονούνται και σε άλλα αθλήματα, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν ισόμορφα το μυϊκό τους σύστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *