Ποιοι είμαστε

Bowling. Στον υπόλοιπο κόσμο λέγεται 10 pin. Στους Ελληνικούς όρους λέγεται απλά bowling και παίζεται από έναν παίκτη που στέκεται μπροστά σ’ έναν διάδρομο, παίρνει φόρα και πρέπει να ρίξει μια μπάλα για να ρίξει 10 κορίνες στημένες σ’ ένα τρίγωνο στην άλλη πλευρά. Είναι όμως τόσο απλή η διαδικασία όσο φαίνεται;

Στις ακόλουθες σελίδες έχουν αναρτηθεί όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που διευκρινίζουν πως ακριβώς παίζεται το άθλημα, με ποιες τεχνικές, ποιους βασικούς κανόνες και πως τηρείται το σκορ. Επίσης υπάρχουν και άρθρα που πληροφορούν πως παίζεται το στοίχημα σε επαγγελματικούς αγώνες bowling και τι πρέπει να προσέχει ο κάθε παίκτης στοιχήματος πριν βάλει το στοίχημα του για να έχει σοβαρές πιθανότητες να το κερδίσει.

Για να έχει τέτοια παγκόσμια ανταπόκριση και επιτυχία το bowling καταρχήν προσφέρει διασκέδαση, θέαμα και κυρίως την ευκαιρία για κοινωνική συνδιαλλαγή. Μπορεί να χρειάζεται αρκετά μεγάλους χώρους, σοβαρή επένδυση σε χρήμα και αρκετή υπομονή από τους ερασιτέχνες bowlers που θέλουν να περάσουν λίγες ξένοιαστες ώρες, όμως πρέπει να περιμένουν πρώτα να τελειώσει η προηγούμενη ομάδα παικτών, αλλά η δημοφιλία του είναι τέτοια που είναι πλέον απαραίτητο να ενημερώνεται όποιος πραγματικά θέλει να ασχοληθεί για κάθε λεπτομέρεια. Ειδικά αν θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Τα κείμενα λένε το πως, το που και το γιατί. Για όποιον όμως δεν έχει ακόμη παίξει ποτέ του bowling, είναι πιο σημαντικό να στηθεί μπροστά στον διάδρομο για πρώτη φορά και να ρίξει την πρώτη του μπάλα. Τα άρθρα θα του δώσουν την ενθάρρυνση και το κίνητρο. Αυτό που θα πρέπει να πάρει ο καθένας προσωπικά είναι η απόφαση.