Η Μάστιγα με τα Ύποπτα Παιχνίδια Ποδοσφαίρου

Ο αθλητισμός πρέπει να αντανακλά τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, όλων όσων εκφράζει το πνεύμα του Ολυμπισμού. Η αριστεία είναι θεμιτή, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιούνται ύποπτα μέσα και σκοτεινές οδοί. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα σκάνδαλα στον αθλητισμό είναι αναρίθμητα. Από τις περιπτώσεις όπου οι αθλητές του στίβου βρίσκονται ντοπαρισμένοι, μέχρι τα στοιχήματα που επηρεάζουν την έκβαση πολλών αγώνων ποδοσφαίρου (και όχι μόνο), τα κρούσματα είναι ποικίλα.
Ειδικότερα όμως στο ποδόσφαιρο, λόγω ίσως του δημοφιλούς χαρακτήρα του σπορ αυτού σε ολόκληρο τον κόσμο, η χειραγώγηση δεν είναι κάτι σπάνιο. Για τον σκοπό αυτόν έχουν συσταθεί επιτροπές με την συμμετοχή διεθνών παραγόντων που ελέγχουν το ποσοστό χειραγώγησης σε πρωταθλήματα κάθε χώρας. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά απογοητευτικά, με την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο να βρίσκονται ανάμFootballεσα στις χώρες με τα περισσότερα ύποπτα ματς.
Την ίδια στιγμή που ο επαγγελματικός αθλητισμός δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, υπάρχουν ομάδες που κάνουν υπερήφανους τους οπαδούς τους και όσους τις αγαπούν. Ως παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς. Αγωνίζεται πάντοτε με στόχο τη νίκη, αλλά χωρίς την χρήση ύποπτων μέσων που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να υπερισχύσει έναντι των αντιπάλων. Γι’ αυτό και η κάθε νίκη έχει μοναδική γεύση και γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια.
Ακόμη και μετά την επισήμανση των υποψιών για χειραγωγημένα ματς στον τομέα του ποδοσφαίρου, η κατάσταση δε βελτιώνεται. Με το που αποδεικνύεται η ύπαρξη ενός σκανδάλου, ένα ακόμη στήνεται. Παρομοιάζοντας τα ύποπτα ματς με τη Λερναία Ύδρα, ένα κεφάλι κόβεται και στη θέση του μοιάζει να φυτρώνει ένα ακόμη ή και περισσότερα. Όμως, αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθεί αποτρεπτικός παράγοντας στην καταπολέμηση αυτών των γεγονότων.
Όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό ας έχουν ως πρότυπο τις ομάδες όπως η Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς, οι οποίες αγωνίζονται έχοντας αγνά κίνητρα. Με αυτό τον τρόπο, ίσως το μέλλον του ποδοσφαίρου να αποδειχθεί καλύτερο!